×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 188

Ενδοσκοπική Δισκεκτομή

H ενδοσκοπική δισκεκτομή είναι μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης. Χρησιμοποιεί το ενδοσκόπιο για την αφαίρεση της κήλης του μεσοσπονδυλίου δίσκου που είναι ένας από τους παράγοντες που προκαλούν πόνο στο πόδι και στην μέση.

Το ενδοσκόπιο επιτρέπει στο χειρουργό να χρησιμοποιήσει μια πολύ μικρή τομή σαν «κλειδαρότρυπα» για να αποκτήσετε πρόσβαση στην κήλη δίσκου. Επιτρέπεται η ελάχιστα τραυματική προσπέλαση μέσω διαστολής και όχι διατομής των μυών και των ιστών κατά την πρόσβαση στην περιοχή του δίσκου.

Αυτό οδηγεί σε λιγότερη καταστροφή ιστού, χωρίς αιμορραγία, λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο, μικρότερους χρόνους αποκατάστασης καθώς και την αποφυγή της γενικής αναισθησίας.

Η εξαιρετική οπτικοποίηση μέσω του ενδοσκοπίου επιτρέπει στον χειρουργό να αφαιρέσει επιλεκτικά ένα τμήμα της κήλης πηκτοειδούς πυρήνα που προκαλεί τον πόνο στην μέση                        ( οσφυαλγία) και στο πόδι ( ισχιαλγία) των ασθενών.

Η επέμβαση διαρκεί περίπου 15-30 λεπτά ανά επίπεδο, δηλαδή ανά δίσκο. Μια πολύ μικρή τομή ~1cm γίνεται στην πίσω πλευρά της σπονδυλικής στήλης στο σημείο εισόδου το οποίο ακριβώς υπολογίζεται ακτινοσκοπικά με διεγχειρητική μέτρηση.

 Παρέχεται ήπια καταστολή και τοπική αναισθησία. Το τοπικό αναισθητικό θα επιτρέψει στον ασθενή να αισθάνεταιι άνετα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά θα αφήσει την δυνατότητα ο ασθενής να επικοινωνεί με το χειρουργό και να περιγράφει την όποια ενόχληση αισθάνεται από την διέγερση του νεύρου.

Τα νεύρα μπορούν επίσης να παρακολουθούνται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας με συνεχή μέτρηση νευρικής αγωγιμότητας έτσι ώστε οι νευροφυσιολογικές αλλαγές να ελέγχονται προσεκτικά.

Η τοποθέτηση του ενδοσκοπίου υπό ακτινοσκοπική καθοδήγηση. Το ενδοσκόπιο εισάγεται εντός του πηκτοειδή πυρήνα και επιλεκτικά απομακρύνονται από το χώρο η κήλη στο οπίσθιο τμήμα του δίσκου. Ένα ηλεκτρόδιο ραδιοσυχνοτήτων χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τον αιμορραγικό έλεγχο, τη συρρίκνωση του δισκικού ιστού και την συρρίκνωση του δακτυλίου. Η θερμότητα από το ηλεκτρόδιο ραδιοσυχνοτήτων μπορεί επίσης να εκτέμνει τις ίνες πόνου στο δακτύλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ