×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 188

Διαδερμική Ενδοδισκική Θεραπεία με Έγχυση GEL-ΔΙΣΚΟΠΛΑΣΤΙΚΗ για Παθήσεις Σπονδυλικής Στήλης

Ο μεσοσπονδύλιος δίσκος βρίσκεται μεταξύ δύο σπονδυλικών σωμάτων και αποτελεί  την  κύρια σταθεροποιητική και στηρικτική ανατομική δομή μεταξύ αυτών. Λειτουργεί ως  αμορτισέρ για τον σπόνδυλο. Αποτελείται από τον πηκτοειδή πυρήνα στο κέντρο και τον ινώδη δακτύλιο στην περιφέρεια.

Όταν διαταραχθεί η δομική ακεραιότητα και αρχίσει η εκφυλιστική διαδικασία, διαταράσσεται η μεταξύ τους σχέση και η σύσταση των στοιχείων τους. Χάνονται οι μηχανικές ιδιότητες, αλλάζει η χημική σύσταση και η μορφή με συνέπεια πολλές φορές την δημιουργία προβολών του περιεχομένου , δηλαδή δημιουργία κήλης δίσκου. (δισκοκήλη).

Αυτή η κατάσταση είναι συχνά υπεύθυνη για τους πόνους στη μέση,στη ράχη, στον αυχένα ή σε κάποιο χέρι-πόδι.
Η δισκοπλαστική εκτελείται με την έγχυση γέλης (gel)  δια λεπτής βελόνης μέσα στο μεσοσπονδύλιο δίσκο.

Το υλικό δρα ωσμωτικά εντός του πηκτοειδή πυρήνα δημιουργώντας μια νέα  ενιαία μορφή, επάγοντας την διαδικασία της ανακατασκευής , αναδιοργάνωση και ανάπλασης του mεσοσπονδυλίου δίσκου και επαναφορά του όγκου του μεσοσπονδυλίου διαστήματος

 Έτσι η πίεση που ασκείται στο νεύρο σταματά αφού το τμήμα που το πιέζει έχει επανέλθει στην αρχική του θέση.

Σταματά, λοιπόν, ο πόνος στο άκρο (χέρι ή πόδι) καθώς και ο εντοπισμένος πόνος που οφείλεται στην δισκοπάθεια, δηλαδή η οσφυαλγία, η αυχεναλγία.
Η διαδικασία της δισκοπλαστικής διαρκεί 30 min περίπου. Εκτελείται υπό ακτινοσκοπική καθοδήγηση σε Kambin frame, δεν απαιτεί γενική αναισθησία, δεν προκύπτουν τραυματικές δερματικές  ουλές, συντομεύει το χρόνο αποκατάστασης, είναι δυνατόν να επαναληφθεί και δεν αποκλείει την ανοικτή χειρουργική επέμβαση εφόσον και εάν αυτή θα πρέπει να καταστεί αναγκαία. Οι ενδείξεις για την εφαρμογή πρώτα απ’ όλα εξαρτώνται από τα κλινικά συμπτώματα.

Αυτή η ελάχιστα επεμβατική τεχνική μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε ασθενείς που χρειάζονται χειρουργική επέμβαση για κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου  με επέκταση του πόνου στα πόδια (ισχιαλγία) λόγω  ριζοπάθειας.

Η επιλογή των ασθενών, και ιδιαίτερα η μορφολογία του δίσκου, είναι οι δύο πιο σημαντικοί παράγοντες που καθορίζουν την επιλογή και την επιτυχία της τεχνικής τα  δε αποτελέσματα εμφανίζονται από το πρώτο ημίωρο και ολοκληρώνονται σε διάρκεια 4-6 εβδομάδων.

Ο ασθενής άμεσα επιστρέφει στην οικία του και στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ